Главная » 2012 » Жовтень » 4 » Зарплата вчителя 1 категорії наприкінці року складе майже 3 тисячі, - Азаров

Напередодні Дня вчителя Азаров заявив, що уряд постійно працює над покращенням престижності праці педагога, і надалі буде підвищувати доходи працівників освіти
Під час засідання уряду прем’єр Микола Азаров зокрема зазначив: "День вчителя вже давно по-справжньому всенародне свято. Кожен з нас був учнем і у кожного залишився в пам'яті улюблений учитель і педагог, вдячність до якого ми зберігаємо в своїй душі".

За словами Азарова, сьогодні вчитель повинен бути не тільки професійно грамотним, володіти новітніми засобами та методиками навчання, а й усвідомлювати суть глибоких змін, які йдуть у суспільстві.

Азаров повідомив, що уряд постійно працює над покращенням престижності праці педагога, вирішенням тих актуальних питань, які б в повній мірі дозволили їм реалізувати свій викладацький та творчий потенціал.

"Серед них насамперед - це підвищення рівня оплати праці педагогів. Так, наприклад, середньомісячна заробітна плата вчителя 1 категорії із 2009 року вже зросла на 1 тисячу 200 грн. (майже в 1,7 раза). На кінець 2012 року вона складе майже 3 тис. грн., а до кінця наступного – наблизиться до 3,5 тис.", - повідомив Азаров, зазначивши, що і надалі уряд буде підвищувати доходи працівників освіти.

Він також зазначив, що до 1 вересня було збудовано і капітально відремонтовано більше 2,5 тис. приміщень шкіл.

"У цьому році вперше за всі роки незалежної України абсолютно всі першокласники вчасно отримали новенькі підручники. Надруковано та вчасно доставлено 63 назви підручників загальним накладом 4 млн. 345 тис. примірників. Вперше школи отримали 15 тис. комп’ютерів, а діти - шкільні автобуси, яких в цьому році закуплено рекордну кількість - майже тисячу автобусів. Це суттєві кроки", - заявив Азаров.


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1980 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат