Главная » 2012 » Листопад » 20 » Заборгованість з виплати зарплати є незначною, - Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики заявили, що заборгованість з виплати зарплати бюджетникам є "технічною" та не перевищує 0,4%-1% від місячних сум виплат


"Станом на 1 листопада ц. р. заборгованість із заробітної плати працівникам бюплатиджетних установ, що фінансуються із державного бюджету, мала місце лише в двох з 25 областей України, а саме: у Донецькій області у сумі 145,3 тис. грн. та у м. Києві у сумі 137,2 тис. гривень. Дані суми знаходяться в межах 0,1% від загальної суми виплати заробітних плат в цих регіонах", - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Також у відомстві повідомляють, що заборгованість із заробітної плати перед працівниками бюджетних установ, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, мала місце у Харківській області у сумі 689,8 тис. грн. та у Чернігівській області у сумі 881,5 тис. гривень, що не перевищує, відповідно, 0,4% та 1% від виплат бюджетних зарплат в цих областях.

"Зазначена заборгованість має короткотерміновий "технічний" характер та погашатиметься протягом наступного місяця. Наявність такої заборгованості пояснюється в листопаді кредитними виплатами вищезазначених місцевих бюджетів", - йдеться у заяві прес-служби Міністерства соціальної політики.

Нагадаємо, минулого тижня у Профспілці працівників освіти і науки України повідомили, що для закриття фінансового року освіті не вистачає більше 5 мільярдів.

Згодом, пленум Профспілки працівників освіти і науки ухвалив звернення до прем’єр-міністра України з приводу ситуації, що склалася з фінансуванням освітньої галузі.

У профспілці підкреслили, що недостатність фінансового забезпечення освітньої галузі в 2012 році загрожує неможливістю здійснити виплату заробітної плати працівникам освіти більшості територій України в листопаді-грудні поточного року.

"За оперативними даними організаційних ланок Профспілки у переважній більшості територій додаткова потреба видатків на освіту у місцевих бюджетах становить близько 5,4 млрд грн., з них на заробітну плату - 2,4 млрд", - йдеться у зверненні пленуму освітньої профспілки до Азарова.




За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 19.11.2012


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1200 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат