Главная » 2011 » Грудень » 29 » Уряд у 2012 році намагатиметься утримати зарплати освітян на належному рівні

Зростання посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших працівників галузі освіти, протягом наступного року планується здійснити 6 разів
У Міністерстві освіти і науки повідомили, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" передбачена соціальна

підтримка працівників галузі освіти.

"Соціальна політика держави в наступному році, як завжди, ґрунтуватиметься на можливостях Державного бюджету, на взаємодії прибуткової та видаткової частини бюджету", - зазначили в прес-службі профільного відомства.

У Міністерстві освіти повідомили, що за інформацією Мінфіна зростання посадових окладів у бюджетній сфері, зокрема педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших працівників галузі освіти, протягом наступного року планується здійснити 6 разів.

Зокрема, за наданими Міністерством освіти даними, посадовий оклад працівника І тарифного розряду з 1 січня становитиме 773 грн, і в результаті кількаразового підвищення 1 грудня 2012 року становитиме 839 грн.

"Протягом 2012 року урядом планується поступово вирішувати питання щодо зменшення грошового розриву між посадовим окладом працівника І тарифного розряду та мінімальною заробітною платою. При цьому забезпечуватимуться диференціація в оплаті праці працівників, посадові оклади яких мають установлюватися на рівні мінімальної заробітної плати (з 1-го по 5-й тарифний розряди)", - зазначили в Міносвіти.

У наступному році буде продовжено виплату 20-відсоткової надбавки педагогічним працівникам за престижність праці.

Також у Міністерстві освіти повідомили, що в бюджеті передбачені кошти на гарантовані державою виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам, зокрема, такі як надбавки за вислугу років, допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, щорічні винагороди за сумлінну працю тощо.

"Уряд вживає всіх можливих заходів щодо утримання на належному рівні оплати праці та соціальної підтримки працівників галузі освіти", - ідеться в повідомлені, поширеному прес-службою Міністерства освіти і науки.

Зазначимо, що кінець 2011 року запам’ятався вчителям багатьох регіонів невчасною виплатою заробітної плати та "проханнями" йти у безоплатні відпустки, у зв’язку з нестачею коштів.

Наприкінці листопада прем’єр-міністр Микола Азаров спростував існування масових проблем із виплатою зарплат вчителям.

"Таких проблем немає і там, де вони можуть бути це результат того, що місцеві керівники недопрацьовують… Там, де є які-небудь затримки, але я у масовому порядку їх просто не бачу, - ці проблеми вирішуються. Де керівник вчасно помітив, що йому з якихось причин не вистачає фонду заробітної плати, він ставить до відома обласне керівництво, а обласне керівництво ставить до відома Кабмін і приймається рішення", - сказав прем’єр відповідаючи на запитання журналістів.

На початку грудня урядом було ухвалено рішення про направлення близько 2 млрд грн в ті регіони, де місцеві бюджети не впоралися з фінансуванням соціальних виплат та зарплат.

Посилання за темою:

> Депутати вимагають припинити практику "добровільних" відпусток учителів
> Проблем з виплатою зарплат вчителям немає, - М.Азаров
> Кабмін направив регіонам 2 млрд грн на зарплати бюджетникам

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 28.12.2011


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1460 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат