Главная » 2010 » Червень » 26 » Український звичай: десятикласники почнуть навчання без підручників


Мінфін почав виділяти кошти на друк підручників лише в кінці червня, а цикл виробництва підручників складає 4 місяці

Про це сьогодні, 25 червня, повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник на прес-конференції у Києві.

"Міністерство фінансів почало виділяти кошти на друк підручників лише в кінці червня, а оскільки цикл виробництва підручників складає 4 місяці, то в кращому разі вони почнуть поступати до шкіл з серпня і продовжуватимуть поступати у вересні-жовтні", - зазначив міністр освіти.

Також, міністр освіти повідомив, що на даний момент є проблеми з папером для друку підручників, а у разі призначення місцевих виборів на осінь може посилитися дефіцит паперу для друку підручників. "Якщо будуть вибори місцеві, то, звичайно, буде ця проблема ще жорсткіше", - сказав міністр.

В той же час він підкреслив, що у зв’язку зі збільшенням фінансування освітніх потреб в 2010 році на 11 млрд гривень в порівнянні з 2009 роком, з’явилася можливість профінансувати не тільки друк підручників для 10-х класів україномовних шкіл, але і друк підручників з мовами викладання національних меншин, а також букварів, підручників для 2-х класів і підручників з історії для 5-х класів.

Нагадаємо, минулого року деякі підручники дев’ятикласники отримали у грудні.

Цього року ситуація може повторитись. Як зазначив в одному з інтерв’ю Олександр Удод, директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, на сьогоднішній день готові макети 137 профільних підручників, які частково віддрукують вже до 1 вересня. Крім того, до початку навчального року, ці книги будуть викладені в електронному вигляді в Інтернеті.

Раніше, міністр освіти і науки Дмитро Табачник коментуючи діяльність попереднього міністра Вакарчука назвав ситуацію з підручниками "катастрофою". "До речі, підручники для 9 класу в минулому році стали доставлятися в школи тільки у грудні місяці. Це ж катастрофа. Будь-який учитель вам скаже, як же я міг працювати 4 місяці з учнями без підручника", - зазначив Дмитро Табачник.

За матеріалами: Освіта.ua


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1276 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 1.0/1 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Міні Чат