Главная » 2012 » Грудень » 7 » Українські фахівці розробили систему освітніх індикаторів

 Автори зазначають, що система індикаторів сприятиме оцінюванню стану функціонування та якості середньої освіти та запрошують громадськість до експертизи розробленої системи

У більшості країн світу для прийняття управлінських рішень на основі об’єктивної інформації про розвиток ситуації у системі освіти, успішно використовуються освітні індикатори.

Ознайомлення громадськості із результатами аналізу стану та якості функціонування освітніх систем, що проводиться на основі індикаторів, як у рамках національних освітніх систем, так і в міжнародних порівняльних дослідженнях, створює ефективні умови для предметного громадського обговорення стратегії і тактики освітніх реформ, участі громадянського суспільства у їхньому формуванні.

У освітній системі України індикатори, як інструмент оцінки та засіб аналізу стану справ і результатів її діяльності, не використовуються, а існуюча система статистичної звітності виконує дещо інші функції та завдання.

Зважаючи на це, експертами МБО "Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження", вперше в Україні розроблена система індикаторів для оцінювання стану функціонування та якості загальної середньої освіти.

Автори звертаються із проханням до всіх бажаючих взяти участь у громадській експертизі розробленої системи індикаторів та висловити свої зауваження і пропозиції як щодо індикаторів та показників із яких вони формуються, так і стосовно методологічних аспектів їхнього застосування.

Після аналізу та узагальнення висновків і пропозицій експерти Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти запропонують остаточний перелік індикаторів і показників, із яких вони формуються, підготують математичне обґрунтування методики їхнього розрахунку та методик проведення опитувань і анкетувань, які б забезпечили формування репрезентативних вибірок. Також планується проведення апробації розроблених індикаторів у окремих регіонах нашої держави.

Із розробленими індикаторами можна ознайомитися на сайті Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти. Зауваження та пропозиції стосовно індикаторів можна надсилати на електронну адресу monitortes@ukr.net до 20 грудня.

 
   
    За матеріалами: Освіта.ua


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1296 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат