Главная » 2010 » Березень » 23 » "Сучасні навчальні заклади - 2010"

17 березня 2010 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади - 2010", організованої Міністерством освіти і науки України, Національною академією педагогічних наук України та компанією "Виставковий світ".

Протягом трьох днів найкращі навчальні заклади України презентували власні здобутки, педагогічний досвід, практику впровадження інновацій у навчання, досягнення в науковій діяльності. Про участь у виставці заявили понад 440 навчальних закладів з 22 регіонів України, Російської Федерації, Аргентинської Республіки, країн Прибалтики, Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки та ін. Загальна кількість відвідувачів - близько 10 000 осіб.
"Верховна Рада України і далі спрямовуватиме свої зусилля на вдосконалення законодавства в галузі освіти, всебічно підтримуватиме її розвиток, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів та наукових установ, поліпшення умов праці педагогів і науковців, сприятиме піднесенню їхнього статусу в державі та суспільстві" - йшлося у зверненні Голови Верховної Ради України Володимира Михайловича Литвина до учасників та гостей виставки. З вітальним словом до присутніх звернувся Андрій Миколайович Гуржій, перший заступник начальника управління гуманітарної політики Кабінету Міністрів України, який наголосив на тому, що лише спільними зусиллями міністерства, педагогічних працівників і науковців розвиватиметься національна освіта сучасного рівня, утверджуватиметься її гідне місце у світовому співтоваристві.
Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Григорович  Кремень зазначив, що презентовані на виставці вітчизняні і зарубіжні моделі розвитку освітніх закладів, освітні технології, навчальні засоби дають повне уявлення про інноваційну освіту в Україні.
У рамках виставки проведено семінари, "круглі столи", презентації, конференції, на яких обговорювалися питання пов'язані з актуальними проблемами розвитку освіти, презентовано інноваційні ідеї і досвід, педагогічні технології, навчальні програми, методичні матеріали та матеріали для навчального процесу.
На думку організаторів, міжнародна виставка - це дієвий механізм до реалізації планів інтеграції України до європейського освітнього простору, становлення регіональної системи європейської освіти, підготовки освітніх закладів та педагогічних працівників до розширення сфери та інтенсивності контактів з європейськими державами  та світовою культурою.
Наступною виставкою, яку буде присвячено інноватиціям у навчальних закладах різних рівнів, стане виставка-презентація "Інноватика в освіті України" (27-29 жовтня 2010 року).


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1386 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат