Главная » 2010 » Жовтень » 13 » Профспілки зустрілись з Табачником і... домовились про наступні зустрічі

12 жовтня відбулася зустріч робочої групи Профспілки працівників освіти з міністром освіти і науки України Д.Табачником

Про це повідомляє прес-служба ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Зустріч відбулась на виконання постанови президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України "Про дії Профспілки працівників освіти і науки у зв’язку з порушенням трудових прав на рівень оплати праці працівників галузі, зниженням рівня законодавчо встановлених соціально-економічних гарантій".

Під час зустрічі обговорювалися питання соціально-економічного захисту працівників галузі.

Зокрема піднімались питання щодо обсягів видатків на освіту в держбюджеті 2011 року, величини першого тарифного розряду ЄТС, наближення рівня оплати праці працівників освіти до гарантій, передбачених ст.57 закону "Про освіту", забезпечення єдиних підходів для підвищення престижу педагогічної праці всіх педагогічних і науково-педагогічних працівників.

З метою вирішення зазначених питань досягнуто домовленостей про подальші зустрічі з представниками Верховної Ради України та комітетів з питань науки і освіти та бюджету, а також у Кабінеті Міністрів України.

Зустріч у комітетах Верховної Ради України планується провести 15 жовтня, в Кабінеті Міністрів – наступного тижня.

Нагадаємо, у червні цього року у профспілках обурювались тим, що ставка заробітної плати вчителя школи, вихователя ясел-садка після закінчення вищого навчального закладу лише на 41 грн перевищує посадовий оклад двірника, сторожа або прибиральника приміщень.

При цьому у профспілці наголошували, що "подальше ігнорування владою нагальності врегулювання питань оплати праці в бюджетній сфері спонукатиме громадськість до активного захисту своїх прав на гідну оплату праці та достатній рівень життя".

Також, у липні профспілкові організації звертались до Президента України з вимогою зобов’язати уряд не допустити ухвалення рішень, спрямованих на руйнацію системи оплати праці працівників бюджетної сфери, а у разі прийняття зупинити дію таких урядових рішень.

Зокрема, мова йшла про встановлення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду за ЄТС на рівні нижче мінімальної заробітної плати.


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1212 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат