Главная » 2011 » Вересень » 7 » Парламент законодавчо заборонив перевірку знань дітей під час вступу до початкової школи

Прийнятий законодавчий акт забороняє перевірку знань дітей при зарахуванні їх до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів, окрім спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), гімназій, ліцеїв та колегіумів.

Необхідність прийняття відповідного законопроекту, пояснюється тим що при прийомі дітей до загальноосвітньої неспеціалізованої школи державної та комунальної форм власності часто застосовується практика тестування знань дітей з читання, математики, іноземних мов тощо.

Автор законопроекту, народний депутат України О. Фельдман, зазначив, що рівень знань тієї чи іншої дитини є різним не тільки через певні особистісні характеристики, а й через такі фактори як рівень освіти батьків, відвідування дошкільних навчальних закладів чи інших форм дошкільного виховання.

Він також зазначив, що тестування знань дітей перед вступом до початкової школи часто використовується шкільною адміністрацією як інструмент здирництва з батьків, а у разі відмови чи неможливості батьків дати хабара, як інструмент дискримінації дитини, порушуючи тим самим ст. 52 Конституції України про рівність прав дітей.

Прийняття документа, спрямоване на виконання вимог Конституції України, дозволить забезпечити рівний доступ дітей до початкової освіти та знищити корупційну складову при вступі дитини до початкової школи, зазначає автор законопроекту.

За прийняття зазначених змін до Закону Про загальну середню освіту проголосувало 264 народних депутата.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 06.09.2011


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1368 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат