Главная » 2011 » Липень » 26 » МТС підтримала юних математиків

Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна» підтримала команду школярів, які представляли Україну на міжнародній математичній олімпіаді.

Школярі, що представляли Україну на міжнародній математичній олімпіаді, вчора повернулися додому. МТС зустріла юних математиків в аеропорту «Бориспіль», щоб у числі перших привітати хлопців з успіхом – 15 місце в загальному заліку серед команд зі 104 країн світу.

У цьому році найстаріша з міжнародних наукових олімпіад школярів зібрала учасників в Амстердамі (Голландія). Перше місце завоювали юні математики з КНР, друге – команда США, третє – школярі з Сінгапуру.

Кожну країну представляла команда, яка складається не більше ніж з шести учасників, керівника і наукового керівника. В українську команду увійшли старшокласники київських і харківських шкіл. Хлопці вибороли 3 бронзових медалі, 2 срібних і 1 золото.

Традиційно українські математичні олімпіади від шкільних до національної організовуються Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. Інтелектуальне наповнення математичних олімпіад – розробка завдань, оцінка робіт – покладена на журі, яке в основному складається з викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Протягом року ми багато працюємо – проводимо математичні олімпіади для школярів на регіональному та національному рівнях. Міжнародна олімпіада є своєрідною кульмінацією нашої річної роботи. Наша команда посіла п'ятнадцяте місце – це трохи менше, ніж ми розраховували, але набагато більше, ніж торік. Ми випередили команди Великобританії, Канади, Франції. Україна сильна в математичному світі і ми намагаємося не втратити цього статусу. Але для того, щоб українські команди займали більш високі позиції, потрібно приділяти цьому напрямку ще більше уваги на державному рівні і залучати допомогу соціально відповідальних компаній», – зазначив доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Богдан Владиславович Рубльов.

«Багато співробітників МТС, і я в тому числі, в минулому – учасники таких математичних олімпіад. Ми раді можливості підтримати ентузіастів, які організовують такі заходи, адже вони завжди працюють на завтрашній день. Коли до мене в команду приходить новий співробітник з досвідом математичних олімпіад за спиною, для мене це своєрідний знак якості, я знаю, що ця людина здатна до самоосвіти, вміє мислити і аналізувати», – зазначив директор з інформаційних технологій«МТС Україна » Анатолій Клімашевський.

Результати міжнародної математичної олімпіади 2011
 
Про Міжнародну математичну олімпіаду (ММО)

ММО – щорічне змагання з математики для школярів. Це найстаріша з міжнародних наукових олімпіад школярів.

Перша ММО була проведена в 1959 в Румунії. З тих пір вона проводиться щороку (єдиним винятком був 1980-й, коли вона не відбулася).

Офіційно ММО – особиста першість. Учасники повинні бути не старше 20 років і не вчитися у вузі. З кожної країни дозволяється надсилати не більше 6 учасників.

Учасникам пропонується вирішити 6 задач (по три завдання в день протягом двох днів підряд), кожна з яких оцінюється в 7 балів, так що можливий максимум – 42 бали. Завдання обираються з різних областей шкільної математики, головним чином з геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики. Вони не вимагають знань вищої математики і часто мають красиве і коротке рішення.


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1660 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат