Главная » 2010 » Квітень » 9 » Д. Табачник зустрівся з керівником Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки Ш. Амонашвілі



6 квітня  2010 року Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник провів зустріч з одним з найвідоміших педагогів-новаторів, академіком Російської академії освіти, професором, доктором психологічних наук, іноземним членом Національної академії педагогічних наук, керівником Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки Ш.О. Амонашвілі.

Навряд чи знайдеться на пострадянському просторі вчителі середнього чи старшого покоління, які б не знали і не захоплювалися педагогічною діяльністю Шалви Олександровича.

Довідково: Ш.О. Амонашвілі народився у 1931 р. у м. Тбілісі (Грузія). Закінчив сходознавчий факультет Тбіліського університету. У 60-70 роки очолив масовий експеримент у школах Грузії, що отримав широкий розголос у всьому світі через обґрунтування нового наукового напрямку під назвою "Гуманно-особистісний підхід до дітей в освітньому процесі". Його систему "Школа життя" рекомендовано Міністерством освіти Російської Федерації для використання в  практиці.

Ш.О. Амонашвілі - автор книг, перекладених на багатьох мовах світу: "Педагогічна симфонія", "До школи з 6 років", "Оціночна система освіти", "Листи доньці", "Сповідь батька синові", "Істина школи", "Балада про виховання", "Роздуми про гуманну педагогіку", "Школа життя" та ін.

Голова "Видавничого Дому Шалви Амонашвілі". У співпраці з академіком Д.Д. Зуєвим видає 100-томну "Антологію Гуманної Педагогіки" (вже видано 55 томів).

У ці дні у Києві 6 по 10 квітня п.р. триває п'ятиденний авторський семінар Ш. Амонашвілі "Гуманно-особистісний підхід до дітей в освітньому процесі".

Зустріч Дмитра Табачника та Шалви Олександровича перетворилась у творчу та конструктивну дискусію щодо найважливіших питань освіти та педагогіки.

Ш. Амонашвілі із задоволенням відзначив, що керівництво Міністерства освіти і науки України поділяє його погляди на впровадження в освіту ідей Гуманної Педагогіки й сприятиме їх реалізації.


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1419 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат