Главная » 2018 » Березень » 14 » Колегія МОН схвалює лише типові програми, авторські та експериментальні не потребують затвердження Міністерства.

ОСВІТНІ ПРОГРАМИ «ІНТЕЛЕКТ УКРАЇНИ», «РОСТОК» ТА ІНШІ АВТОРСЬКІ МОЖУТЬ ПРОЙТИ ЕКСПЕРТИЗУ НА ВІДПОВІДНІСТЬ НОВОМУ ДЕРЖСТАНДАРТУ, ЩОБ ПРОДОВЖИТИ ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

Щоб шкільна програма, яка не є типовою та до яких належать, зокрема, програми «Інтелект України», «Росток», «На крилах успіху» та інші, могла використовуватись для навчання першокласників з 1 вересня 2018 року, автори програми мають звернутися до Державної служби якості освіти (ДСЯО) та отримати експертний висновок. Він стосуватиметься того, чи відповідає програма новому Державному стандарту початкової освіти. Cаме така процедура передбачена новим Законом «Про освіту», що був прийнятий ВРУ 5 вересня 2017 року.

Міністерство освіти і науки наголошує, що відповідний висновок потрібен виключно для використання програм для навчання школярів, які підуть в 1-й клас у вересні 2018 року.

Для школярів, що вже навчаються за відповідними програмами, нічого не змінюється, адже вони продовжують навчання за старим стандартом. Так само авторам програм не потрібно отримувати жодного додаткового експертного висновку, вони можуть продовжувати роботу з обраними ними програмами.

загальна середня освіта

 

Нагадуємо, що реформа загальної середньої освіти «Нова українська школа» передбачає впровадження змін по-річно протягом 12 років. Цей процес розпочнеться з 1-го класу 1 вересня 2018 року.

 


Категория: Новини освіти | Просмотров: 991 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат