Главная » 2011 » Квітень » 13 » Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про встановлення 20% надбавки освітянам Документом встановлено надбавку в розмірі 20 відсотків посадо

Зокрема, оприлюднене рішення уряду передбачає встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації та інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Надбавка у розмірі 20% встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівниками зазначених категорій педагогічних працівників. Рішення Кабінету Міністрів набирає чинності з 1 вересня 2011 року.

Необхідно зазначити, що цією постановою уряду, скасована попередня постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. №1130, якою також було передбачено встановлення відповідних надбавок.

Нова постанова уряду поширює коло педагогічних працівників, на яких розповсюджується встановлення 20% надбавки та уточнює обсяг навчального навантаження встановлення доплат.

Слід зауважити, що прийняття постанови урядом, є реалізацією однієї з вимог освітян озвучених під час проведення березневих акцій протесту.

Ключовою ж вимогою освітян на шляху до гідної оплати праці є забезпечення скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною зарплатою.

Представники регіональних освітянських профспілок заявляють про готовність продовження соціального діалогу щодо поступового збільшення тарифних ставок, одночасно наголошуючи на тому, що якщо влада не готова до розумних кроків назустріч працівникам бюджетних галузей то профспілкам залишиться перейти до найрадикальніших методів впливу.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 13.04.2011


Категория: Новини освіти | Просмотров: 1644 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат