Главная » 2010 » Липень » 16 » Cоціальний проект «Накормите птиц зимой!»

Керівник проекту Галина Бєлоногіна

Опис соціального проекту "Накормите птиц зимой"

Програма Intel ® «Шлях до успіху», курс «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти»
Комунальний заклад «Луганська середня загальноосвітня школа I – III ступенів № 48»

Група дітей 5-6 класів обрала темою свого проекту допомогу зимуючим птахам. Ідея проекту виникла під час вивчення курсу етики на уроці про милосердя в 5 класах, де в якості домашнього завдання я запропонувала дітям описати свої дії в соціальному проекті. Група дітей-гуртківців не тільки описала, а й почала діяти: зробили годівнички самі та показали в інших класах, щоб залучити більше людей. Проблема може комусь показатися несерйозною: ну нагодували пташок, кому від цього користь, нам так і казали спочатку. Коли ми знайшли матеріали про акції «Годівничка» та «Птах року – горобець», впевнились, що робимо важливу справу – допомагаємо збереженню популяції міських птахів. Назву проекту взяли з вірша Олександра Яшина, а коли прочитали зворушливе та сумне оповідання Євгена Носова, вирішили повторити дії письменника – розклеювати листівки-заклики. Не тільки учасники цього проекту, але й інші гуртківці зробили свою листівку. Діти спланували, де саме вони будуть розвішувати плакати, розвісять годівнички, дізнались, де дешевше купляти корм, поінформували учнів початкової школи та 5-6-х класів про можливість взяти участь в акції «Годівничка», «Нагодуй горобчика». Робили все гуртом, підтримуючи одне одного. Багато дітей в школі вивісили годівнички, причому не тільки з пляшок, і дерев’яні також. Їх робили разом з батьком або дідусем, і діти про це охоче розповідали.
Спільними зусиллями для паралелі 5-х класів проведено позакласний захід «Свято зимуючих птахів», сценарій якого подано на конкурс. Гуртківці виступили в якості ведучих.
Матеріали проекту було подано в міський методичний центр та потім нас відзначили в наказі як активних учасників природоохоронних акцій.
Результатом проекту є милосердна справа, дієве добро стосовно птахів, зимуючих у місті. Підводячи підсумки роботи в проекті, діти зазначили, що навчились залучати людей до спільних корисних дій, і тепер знають, що готуватися до підгодовування пташок треба ще восени, збираючи насіння.
Діти відчували підтримку батьків та дорослих, коли бачили в мікрорайоні школи на балконах пляшки-годівнички.

Керівник гуртка Галина Вікторівна Бєлоногіна



Категория: Проекти | Просмотров: 2938 | Добавил: Galina_Belonogina | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат