Главная » 2010 » Лютий » 18 » 5 клас. Урок 28. Жанри живопису

Яскравим представником з поміж художників, що залишили свій слід у жанрі натюрморту був Кузьма Сергійович Петров‑ Водкін. Митець народився на Волзі в невеликому містечку Хвалинське 5 листопада 1878 року. Він був первістком в сім'ї шевця Сергія Федоровича Водкіна і його дружини Ганни Пантелєєвни, вродженої Петрової. Коли хлопчикові йшов третій рік, батька забрали в солдати і послали служити до Петербургу, на Охту. Незабаром туди ж перебралася і Ганна Пантелєєвна разом з маленьким сином. Через два з половиною роки вони повернулися в Хвалинськ, де мати поступила служити в будинок місцевих багачів. Кузьма жив при ній у флігелі.
Ще навчаючись в чотирикласному міському училищі, Кузьма познайомився з двома місцевими іконописцями,  у яких міг спостерігати за всіма етапами творення ікони. Під враженням побаченого хлопчик зробив перші самостійні проби – ікони і пейзажі масляними фарбами.
У 1893 році Петров‑Водкін закінчив училище. Попрацювавши влітку в судноремонтних майстернях, хлопець до осені відправився в Самару поступати в залізничне училище. Проте він провалився. У результаті Петров‑Водкін опинився в класах живопису і малювання Ф.Е. Бурова. Тут Кузьма отримав ази живописного мистецтва. «До закінчення нашого перебування у Бурова, – згадував Петров‑Водкін, – ми жодного разу не спробували підійти до натури, завдяки чому не отримували справжньої цінності знань».



Категория: Образотворче мистецтво | Просмотров: 2174 | Добавил: olga_salamaha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0



Пошук по Сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Авторизація

Логин:
Пароль:

Міні Чат